오늘은 신촌 창천교회 근처 골목에 숨어있는 맛집을 소개해드리려고 합니다 :)
Today, I am going to introduce a good restaurant in the alley near the Changchon Church in Sinchon.
"라구식당"
평일 11:30-22:00 / 3-5시 브레이크타임
토요일 11:30-22:00 / 3-4시 브레이크타임
일요일 휴무
"Ragu_pasta"
Weekday 11:30-22:00 / Breaktime 15:00-17:00 (last order 21:00)
Sat 11:30-22:00 / Breaktime 15:00-16:00 (last order 21:00)
closed every Sunday
골목길 안쪽으로 들어가다 보면
이렇게 라구식당이 숨어 있는데요 !
깔끔한 인테리어에 조용한 분위기네요
'라구'란?
소고기와 야채, 와인 등을 함께 넣고 오랜 시간동안 푹 끓여 만드는 이탈리아 전통적인 가정식 스타일의 소스입니다
이곳에서는 라구소스만을 5시간 이상 정성껏 끓여 사용한다고 해요 !
What is the 'ragu'?
In Italian cuisine, a ragu is typically a sauce of meat, often minced,chopped or ground, and cooked with vegetables and wine in a liquid.
It is commonly served with pasta.
This restaurant uses ragu sauce that has been boiled for more than 5 hours.
'라구식당'이라는 이름에 맞추어
메인 메뉴는
라구파스타 13,000원 / 라자냐 14,000원
이렇게 두 가지가 있습니다
그만큼 라구 소스 맛에 자신있다는 말이겠죠??
이외에는 볼 샐러드와 바게트 빵이 있고,
와인, 샹그리아, 맥주도 있으니 같이 주문해서 먹으면 더 맛있을 것 같네요!
The main dish is Lagu pasta (\13,000) and Lasagna (\14,000)
In addition to this, they have Bowl salad and baguette bread.
It is recommended to eat with wine, shangria,beer.
홈메이드 파스타 느낌이지만
따라하기 어려운,,
라자냐도 면 사이사이에 소스가 듬뿍 들어가 있습니다 <3
맛 ★★★★ 5시간 이상 끓인 소스 맛 !
가성비 ★★★★ 양도 넉넉한 편이고 맛있는 라구 소스를 만원 초중반 가격에 !
청결도 ★★★★ 오픈키친으로 되어 있고 흠 잡을 게 없었어요
서비스 ★★★★ 차분한 분위기에서 식사할 수 있게 해주셨어요 <3
taste ★★★★ amazing ragu sauce boiled over 5 hours.
cost effective ★★★★ portions are generous.
cleanliness ★★★★ The restaurant has an open kitchen. so it was perfect.
service ★★★★ calm atmosphere.